Ja tähän väliin voisimme hieman käydä läpi Intian ruokakulttuuria :D. Intian ruokakulttuuri pohjautuu pääosin kasvispitoiseen ruokavalioon, johtuen kulttuurisista ja uskonnollisista syistä. Intiassa ajatellaan, että ruoan laitto on jumalaista taidetta. Missään muussa ruokakulttuurissa ei käytetä mausteita yhtä paljon ja yhtä monipuolisesti.
Intian sisällä ruokakulttuurissa on alueittain suuriakin eroja. Syitä tähän on eri uskontojen vaikutukset ja yksinkertaisesti se, että Intiassa asuu yli miljardi ihmistä, joten pakkohan sen ruokakulttuurinkin on samassa muokkautua.
On arvioitu, että 20-40% Intiassa asuvissa ihmisistä noudattaa täysin kasvisperäistä ruokavaliota, joka on aika suuri prosenttiosuus suhteutettuna suomen kasvissyöjien määrään. Vain noin 30% Intiassa asuvista ihmisistä syö lihaa säännöllisesti. Lihan syöminen on kuitenkin Intiassa hyvin rajoitettua. Esimerkiksi nauta on hinduille pyhä eläin jota ei saa syödä, ja sian lihaakaan ei juurikaan syödä.
Hieman ruokakulttuurin alueellisista eroista. Alueelliset erot jakautuvat pohjoiseen ja etelään. Pohjoisessa ruokakulttuurissa on tyypillistä mutkikkaat maut, hienot mausteet ja tuoksuvat aromit. Tandoori-uunissa paistetut lihaisat ruoat ovat pohjoisen maakuntien kuuluisinta herkkua. Pohjoisissa maakunnissa myös lihan käyttö on yleisempää. Jos menet suomessa Intialaiseen ravintolaan eteesi tuodaan varmasti Pohjois-Intialaista ruokaa.
Koska Etelä-Intiassa asuu enemmän Hinduja, painottuu ruokakulttuuri enemmän kasvisruokiin. Etelässä tykätään tulisista mausteista, joten chilin käyttö on hyvin yleistä ja mustapippuri ja valkosipuli kuuluvat myös yleiseen maustekulttuuriin. Etelässä myös ruoan tarjoilutapa on hieman erilainen, kuin pohjoisessa. Etelässä ruoat tarjoillaan usein palmunlehtien päältä.
|
Ihan hyvä yleisesittely persoonallisella tyylillä, joka kyllä sopii blogikirjoittamisen tyyliin. Mukana voisi olla myös kuvia intialaisesta ruoasta.
VastaaPoista